ps5 backwards compatible of niet?

ps5 backwards compatible

ps5 backwards compatible

ps5 backwards compatible of niet? Dus kunnen games van de ps4 ook gespeeld worden op de ps5. Het is antwoord is, voor de overgrote meerderheid van de PS4 gamen kan dit wel! Dat betekent dat je jouw geweldige collectie van PS4-games rustig in de kast kan houden.

ps5 backwards compatible

De soft- en hardware van de PS5 is zo gebouwd dat dit mogelijk is. En dat er zelfs games zijn die er iets beter uit gaan zien.

Bepaalde PS4-games zullen profiteren van de Game Boost van de PS5-console, waardoor PS4-games met een hogere of vloeiendere framerate kunnen draaien. (bron playstion:link)

Bij de oudere variant was de enige manier om games van een oudere generatie te spelen via de store, PlayStation Now of PlayStation Plus. De PlayStation Store blijft beschikbaar op de Ps5 samen met de games die jij in je account het opgeslagen.

Ps4 exclusive games:

Er worden een aantal PS4 games genoemd op de site van playstation welke niet worden aangeboden op de ps5. Check de lijst hieronder:

  • Afro Samurai 2 Revenge of Kuma Volume One
  • TT Isle of Man – Ride on the Edge 2
  • Just Deal With it!
  • Robinson: The Journey
  • We Sing
  • Hitman Go: Definitive Edition
  • Shadwen
  • Joe’s Diner

Worden (game) gegevens meegenomen?

Die migratie van de game gegevens tussen PS4 en PS5 doe je via een gegevens overdracht naa het inladen van jouw PS5 account en het bijwerken van het systeem. Sluit je PS4 en PS5 beide aan op het zelfde netwerk, wanneer je een UTP kabel gebruikt gaat het sneller dat over wifi. Ga op je PS5-console naar Instellingen> Systeem > Systeemsoftware> Gegevensoverdracht> Doorgaan. Volg nu de instructies op het scherm.

ps4 naar ps5 gegevens overdracht

bron: playstion.com

Omdat de PS5 backwards compatible is, kunnen de bewaarde gegevens van de meeste van je digitale games worden overgezet en werken dan ook weer direct op je PS5.  Wanneer gegevens niet zijn meegenomen of je ervaart problemen dan kan dit te maken hebben met de game-ontwikkelaar. Echter zijn dit vaak de uitzonderingen.

Werkt de Ps4 Dual Shock controller nog op de Ps5?

De PS4 DualShock controller werkt niet met PS5 games, maar wel met PS4 Games. Sony heeft aangegeven dat er enkele games zijn waarin je een DualShock 4 samen met een PlayStation 5 kunt gebruiken. De nieuwe PS5 DualSense biedt natuurlijk een nieuwe game experience en daar moeten de Ps5 games zich dan ook aan conformeren.  Het is echter niet heel duidelijk, maar ga er vanuit dat PS4 games nog wel werken, maar PS5 games alleen met de nieuwe controller. Meer weten? Bijv. over de specificaties? Lees hier meer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *