PS5 DualSense Charging Station Supply

PS5 oplaadstation

PS5 oplaadstation, must have!

Met de Sony PS5 DualSense oplaadstation kun je twee controllers van de PS5 opladen. Het oplaadstation is ontzettend handig en heeft aan veel gedacht. Zo heb je geen gedoe meer met allemaal kabels. Je kunt de beide controllers makkelijk op het laadstation plaatsen en met 1 kabel alles opladen. Je kunt ervoor kiezen om via een stopcontact op te laden zodat de controllers extra snel opgeladen worden. Je neemt dus ook geen poort van je Playstation meer in gebruik. Het voordeel van de DualSense oplaadstation is dat het ook een mooie en handige manier is om je controllers op te bergen. Doordat het oplaadstation zeer compact is kun je deze met de controllers makkelijk neerzetten.

Het design van Sony PS5 DualSense oplaadstation

Het design van het oplaadstation is gelijk aan de PS5. het oplaadstation heeft een slank design. Het design loopt net als de PS5 schuin naar beneden af. Hierdoor is het net een soort mini variant van de PS5. De kleuren wit en zwart van de PS5 vind je terug in het design. Doordat het design zo klein en minimalistisch is valt het niet erg op. Daardoor staat het oplaadstation ook mooi naast je PS5.

De functies van de Sony PS5 DualSense oplaadstation

De Sony PS5 DualSense oplaadstation is erop gericht om twee controllers op te laden. De controllers worden via dit oplaadpunt ontzettend snel opgeladen. Doordat je het oplaadsysteem via een kabeltje naar een stopcontact kan bespaar je een USB poort van de PS5. Het opladen hoeft daarom ook niet ten koste te gaan van de effectiviteit van de PS5. je PS5 levert dus geen prestaties in omdat het oplaadsysteem een apart systeem is. Doordat je makkelijk de controllers in het oplaadsysteem kan klikken kun je makkelijk tussendoor even een controller opladen als dit nodig is. Het grote voordeel is dat je dus niet een USB poort van de PS5 in beslag neemt. Daardoor zit je ook niet meer met allemaal snoertjes te werken als je moet opladen. Dit scheelt veel irritaties omdat je nu veel sneller kan opladen. 

Minpunten van de Sony PS5 DualSense oplaadstation

Een klein minpunt zou zijn dat de controllers makkelijker op het oplaadstation geplaatst kunnen worden. Ze moeten nu zeer precies geplaatst worden. Het oplaadsysteem is dus ook niet draadloos. Daar tegenin is een draadloos oplaadsysteem wel handig omdat je er iets op kan leggen en het wordt meteen opgeladen, maar het is minder effectief. Doordat de controller in de houder geplaatst wordt zal het opladen sneller gaan. Het plaatsen van de controllers kan wellicht makkelijk maar de vraag is of een draadloos systeem wel zo handig is. Verder minpunten zijn dan ook niet te vinden. Het oplaadstation is goed doordat, zowel in design als in functie. Het is een aanrader om aan te schaffen ook al heeft de controller 50% meer accu capaciteit.

Voorraadproblemen 

Je raad het wellicht al, net als de PS5 heeft de Sony PS5 DualSense oplaadstation te kampen met voorraadproblemen. Op dit moment is het oplaadstation nergens online verkrijgbaar. De voorraad is bij elke winkel compleet uitverkocht. Wanneer de nieuwe levering weer aankomt is tot op heden nog onbekend. Nergens staat aangegeven wanneer de nieuwe voorraad wordt verwacht. Als je graag het nieuwe oplaadstation van Sony wilt kopen dan zul je nog even moeten wachten, al is het onbekend hoe lang.