PS5 kopen

Wil je een PS5 kopen? Bekijk dan de laagste prijs.

De kogel is door de kerk: je gaat de PS5 kopen. Maar wat moet je zeker eerst weten voor je overgaat tot het kopen van een PlayStation 5? Wist je bijvoorbeeld al al dat deze nieuwe next-gen PS5 console in 2 varianten te koop is? Je kan kiezen tussen de PlayStation 5 Digital en de PlayStation 5 Disc editie.

De PS5 Digital versie

Met deze variant van de Playstation 5 kan je alleen PS5 games downloaden. En heeft een adviesprijs van 399 euro. Deze console wordt geleverd met netstroom adapter, PS5 controller, informatieboekjes en een USB-C laadkabel.

De Playstation 5 Disc editie

De PS5 met Disc-lade, waar je dus wel PS5 games met discs kan spelen. Heeft een adviesprijs van 499 euro. Ook deze console wordt geleverd met netstroom adapter, PS5 controller, informatieboekjes en een USB-C laadkabel.

Eerst denk je alleen aan een PS5 Kopen. Logisch, Maar als snel wil je ook voor de perfecte game experience originele accessoires aanschaffen. Deze accessoires hebben namelijk ook een dikke uplift gekregen. De officiële Ps5 accessoires zijn dan ook ‘Next-gen’ te noemen.

Eerst ga je een PS5 Kopen. Maar als snel wil je ook de vele originele extra accessoires aanschaffen. Deze accessoires hebben namelijk ook een dikke uplift gekregen. Deze officiële Ps5 accessoires zijn dan ook met recht ‘Next-gen’ te noemen.

PS5 Disc versie kopen

Wil je PS5 Disc versie kopen? Check de prijzen dan van alle aanbieders hieronder. De prijzen worden Real-time vernieuwd. Oftewel in 1 opslag zie je waar je de PS5 op dit moment het voordeligste kan kopen. 

Let op! Dit betreft de versie met de Disc-lade en deze is standaard 100 euro duurder dan de PS5 Digital versie.

PS5 Digital versie kopen

Alleen bij het idee al klaar met fysieke Blue-Ray discs? Wil je je PS5 games direct op de harddisk van je nieuwe PS5 zetten? Dan is de PS5 digital versie misschien wat voor jou.

De PS5 Digital versie komt standaard met 1 controller, netsnoer en USB-C laadkabel zodat je meteen ready to go bent.

Voor de scherpste PS5 digital realtime prijzen van alle populaire retailers check je dit overzicht. Wie wil er nou teveel voor betalen?

Technische informatie over de Playstation 5

Heb je toch nog wat vragen waar je antwoord op wilt voor je een PS5 kopen gaat? Dan hebben we goed nieuws. Onze specialisten hebben alle technische informatie voor je op een rij gezet in een uitgebreid artikel.

We kunnen ons maar zo voorstellen dat je aan een samenvatting over de technische specs van de PS5 Digital of Disc versie al genoeg hebt:

 • Hoogte is 39 cm x breedte van 10,4 cm en een diepte van 26 cm (disc versie)
 • De Playstation 5 Digital is minder dik, 9,2 cm doordat de disclade ontbreekt
 • Gewicht: 4,5 kilo of de Digital variant 3,9 kilo. 
 • Processor: 8 custom Zen 2-cores.
 • CPU-snelheid: 3,5 GHz.
 • Opslag: 825 GB op een razendsnelle SSD  PCIe 4.0.
 • Aansluiting: HDMI 2.1

Voor de volledige technische specificaties kijk je hier.

Overige hardware die je kopen wil voor je PS5

We bespraken het al iets eerder in het artikel. Naast de PS5  kan je kiezen voor verschillende originele hardware. Hier sommen we de verschillende hardware in combinatie met de officiele adviesprijzen van Sony op;

 • PS5 DualSense Charging Station (€39,99)
 • PS5 Pulse 3D Wireless Headset (€99,99)
 • PS5 Remote (€29,99)
 • PS5 DualSense controller in kleuren; wit, rood en zwart (vanaf €67,99)

PS5 Games, wij raken hier niet over uitgepraat

Sony brengt steeds meer exclusieve PS5 games op de markt. Deze kan je alleen maar spelen op jouw PlayStation 5. Dus als je je PS5 al hebt gekocht. Dan kan je je lol op met de vetste PS5 Games. Enkele voorbeelden van PS5 Exclusives; 

 • Astro’s Playroom (Gratis bij je PS5 aankoop)
 • Demon’s Souls
 • Godfall
 • Gran Turismo 7
 • Horizon Forbidden West (eind 2021)
 • Marvel’s Spider-Man: Miles Morales
 • Ratchet & Clank: Rift Apart
 • Returnal

Zo kunnen we nog wel even doorgaan met de exclusieve titels voor de PS5. Waar wacht je nog op? Terwijl jij je PS5 kopen gaat shop je easy één van de titels erbij. Of check de beste PS5 Package deals hier.

Playstation 5 Controller kopen

Extra PS5 Controller kopen?

Wil je met je matties spelen? Dan kan dat op deze next-gen consoles, natuurlijk ook online. Verschillende games zoals Call of Duty: Warzone zijn hier perfect voor geschikt.

Maar er zijn ook games zoals FIFA 2022 waar je niet zonder een extra controller kan. Wat is er nou leuker dat als je vrienden over de vloer komen. Even laat zien wie er de baas is.

Gelukkig kan je tot wel 4 controllers aansluiten op je PS5. Zo maak je er in no-time een feestje van met je vrienden. Ook games zoals Gran Turismo 7 bieden deze ultieme multiplayer mogelijkheden.

Overweeg bij een PS5 kopen dus altijd een extra controller aan te schaffen. Deze extra fun met je vrienden is namelijk onbetaalbaar..

Voor alle PS5 controller informatie en de realtime scherpste prijzen bij alle grote retailers. Kijk je hier.

PS5 kopen in de aanbieding?

Wil je een PS5 Kopen in de aanbieding? Op PS5-Nieuws.nl hebben we het niet alleen over de games of PS5 voorraad problemen. We zetten ook op een rijtje waar jij je PS5 zo goedkoop mogelijk kan kopen.

Op onze aanbieden pagina kan je alles vinden over Playstation 5 Black Friday Deals, Kerstaanbiedingen of gewoon een leuke btw actie van een van de webwinkels. Dus wil je niet teveel betalen en wel goedkoop een PS5 kopen?

Houd dan onze PS5 aanbiedingen pagina in de gaten. Zo scoor jij je PS5 zo goedkoop mogelijk.

Overige informatie over de PlayStation 5

Je kan op PS5-Nieuws.nl ook verschillende informatie artikelen vinden over de PlayStation 5. Zo zoeken veel mensen op onze website of de ps5 backwards compatible is.

Verder vergelijken wij ook in een uitgebreid artikel wat de verschillen zijn tussen de Xbox Series X en de PlayStation 5.

Of houden wij ons voor jou bezig met de laatste rumors rond de PlayStation 5 Black edition.

PlayStation 5 voorraad problemen

We kunnen het wel onder stoelen of banken schuiven maar als jij een PS5 wil kopen is dit op dit moment erg lastig. We houden onze lezers al maanden achter elkaar op de hoogte over de PS5 Voorraad problemen. Deze problemen zijn op dit moment nog steeds volop aan de gang.

Of je al een PS5 kan kopen? Check vooral de actuele PS5 voorraad met de unieke realtime PS5-Voorraad-Checker.Om je kansen te vergroten kan je deze tool het best dagelijks zo vaak mogelijk controleren. 

Door onze unieke samenwerking met alle grote retailers kunnen we  elke minuut checken of er voorraad is bij een van deze partijen. Lastig? Nee, veel volgers hebben via deze PS5-Voorraad-Checker toch een PS5 weten te bemachtigen.

Je kan op je mobiel, tablet of PC gewoon het scherm open laten staan tot de “bekijk voorraad” knop op groen springt. Dit vergroot je kans om een PS5 te kopen met 76%.

Tot slot

Hopelijk hebben we al je prangende vragen over jouw aanschaf van de Playstation 5 kunnen beantwoorden. Zodat jij je PS5 nu eindelijk eens kan kopen bij jouw favoriete webwinkel.

Mocht je verder nog vragen hebben of heb jij suggesties voor PS5-Nieuws.nl dan  kan je altijd contact opnemen met onze redactie.